نظریات بزرگان جهان ائمه معصومین سلام الله علیهم در رابطه با علوم انسانی قسمت چهل و هفتم

ساخت وبلاگ

بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام

نظریات بزرگان جهان ائمه معصومین سلام الله علیهم در رابطه با علوم انسانی قسمت چهل و هفتم

 

  1. حضرت امام محمد باقر سلام الله علیه: چه بسا حریصى بر امرى از امور دنیا دست یافته و چون بدان رسیده باعث نافرجامى و بدبختى او گردیده است، و چه بسا کسى که براى امرى از امور آخرت کراهت داشته و بدان رسیده، ولى به وسیله آن سعادتمند گردیده است. تحف العقول، صفحۀ دویست و هشتاد و هفت.
  2. حضرت امام محمد باقر سلام الله علیه: بد بنده اى است آن بنده اى که دو رو و دو زبان باشد، در حضورِ برادرش او را ستایش کند، و در پشت سر، او را بخورد، ( بر علیه او حرف بزند بمثابه اینکه گوشت او را بخورد )! اگر دارا شود بر او حسد برد و اگر گرفتار شود، دست از یارى او بردارد. اصول كافى، ج ۴، ص ۴۳. ايـن حديث از امام حسن عسكرى(ع) هم نقل شده است .
  3. حضرت امام محمد باقر سلام الله علیه: شخص حریص به دنیا، مانند کرم ابریشم است که هر چه بیشتر ابریشم بر خود مى پیچد راه بیرون شدنش دورتر و بسته تر مى گردد، تا این که از غم و اندوه بمیرد. اصول کافی، جلد چهار، صفحۀ چهار.  
  4. حضرت امام محمد باقر سلام الله علیه: هر چشمى روز قیامت گریان است، جز سه چشم۱ـ چشمى که در راه خدا شب را بیدار باشد،۲ـ چشمى که از ترس خدا گریان شود،۳ـ و چشمى که از محرّمات الهى بسته شود. اصول کافی، جلد سه، صفحۀ صد و بیست و هفت.
  5. حضرت امام محمد باقر سلام الله علیه: دعایى که بیشتر امید اجابت آن مى رود و زودتر به اجابت مى رسد، دعا براى برادر دینى است در پشت سرِ او می باشد. اصول كافى، جلد چهار، صفحۀ دویست و شصت و نه.  
  6. حضرت امام محمد باقر سلام الله علیه: همانا خداوند عزّوجلّ از میان بندگان مؤمنش آن بنده اى را دوست دارد که بسیار دعا کند، پس بر شما باد دعا در هنگام سحر تا طلوع آفتاب، زیرا آن ساعتى است که درهاى آسمان در آن هنگام بازگردد و روزى ها در آن تقسیم گردد و حاجت هاى بزرگ برآورده شود. اصول کافی، جلد چهار، صفحۀ دویست و بیست و هشت.
  7. حضرت امام محمد باقر سلام الله علیه: به خدا سوگند هیچ بنده اى در دعا پافشارى و اصرار به درگاه خداى عزّوجلّ نکند، جز این که حاجتش را برآورد. اصول کافی جلد چهار، صفحۀ دویست و بیست و چهار.  
  8. حضرت امام محمد باقر سلام الله علیه: چیزى نزد خداوند عزَّوجَلّ بهتر از این نیست که از او درخواست شود و از آنچه نزد اوست خواسته شود. اصول كافى، جلد چهار، صفحۀ دویست و ده.
  9. حضرت امام محمد باقر سلام الله علیه: سه خصلت است که مرتکبشان نمیرد تا وبالشان را بیند ستمکارى و از خویشان بریدن و قسم دروغ که نبرد با خداست. تحف العقول، صفحۀ دویست و نود و چهار.
  10. حضرت امام محمد باقر سلام الله علیه: خداى عزّوَجلّ آن کس را که میان جمعى شوخى و خوشمزگى کند دوست دارد، در صورتى که فحشى ( حرف ناپسند و زشتی ) در میان نباشد. اصول کافی، جلد چهار، صفحۀ چهارصد و هشتاد و شش.  
  11. حضرت امام محمد باقر سلام الله علیه: فقیه حقیقى، زاهد در دنیا، مایل به آخرت و چنگ زننده به سنّت پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله وسلم) است. اصول کافی، جلد یک، صفحۀ هشتاد و نه.
  12. حضرت امام محمد باقر سلام الله علیه: غیر خدا را براى خود تکیه گاه و محرم راز مگیرید که در آن صورت مؤمن نیستید، زیرا هر وسیله و پیوند و خویشى و محرم راز و هرگونه بدعت و شبهتى، نزد خدا، بریده و بى اثر است جز آنچه را که قرآن، اثبات کرده است. [و آن ایمان و عمل صالح است.] اصـول كـافـى، جلد یک، صفحۀ هفتاد وشش.
  13. حضرت امام محمد باقر سلام الله علیه: فضیلتى چون جهاد نیست، و جهادى چون مبارزه با هواى نفس نیست. تحف العقول، صفحۀ دویست و هشتاد و شش.
  14. حضرت امام محمد باقر سلام الله علیه: تو را به پنج چیز سفارش مى کنم۱ـ اگر مورد ستم واقع شدى ستم مکن،۲ـ اگر به تو خیانت کردند، خیانت مکن،۳ـ اگر تکذیبت کردند، خشمگین مشو،۴ـ اگر مدحت کنند، شاد مشو،۵ـ و اگر نکوهشت کنند بیتابى مکن. تحف العقول، صفحۀ دویست و هشتاد و چهار.
  15. حضرت امام محمد باقر سلام الله علیه:  سخن طیّب و پاکیزه را از هر که گفت ( یاد ) بگیرید، اگرچه او خود، بدان عمل نکند. تحف العقول، صفحۀ دویست و نود و یک.
  16. حضرت امام محمد باقر سلام الله علیه: چیزى با چیزى ( همراه نشود ) که بهتر از حلم با علم باشد. تحف العقول، صفحۀ دویست و نود و دو.  
  17. حضرت امام محمد باقر سلام الله علیه: همه کمال در سه چیز است: ۱ـ فهم عمیق در دین، ۲ـ صبر بر مصیبت و ناگوارى، ۳ـ و اندازه گیرى خرج زندگانى. تحف العقول، صفحۀ دویست و نود و دو.
  18. حضرت امام محمد باقر سلام الله علیه: سه چیز از مکارم دنیا و آخرت است۱ـ گذشت کنى از کسى که به تو ستم کرده است،۲ـ بپیوندى به کسى که از تو بریده است،۳ـ و بردبارى ورزى در وقتى که با تو به نادانى برخورد شود. تحف العقول، صفحۀ دویست و نود و سه.  
  19. حضرت امام محمد باقر سلام الله علیه: خدا را بد آید که مردم در خواهش از یکدیگر اصرار ورزند، ولى اصرار را در سؤال از خودش دوست دارد، همانا خداوند ـ که یادش بزرگ است ـ دوست دارد که از او سؤال شود و آنچه نزد اوست طلب گردد. تحف العقول، صفحۀ دویست و نود و سه.  
  20. حضرت امام محمد باقر سلام الله علیه: دانشمندى که از علمش استفاده شود، از هفتاد هزار عابد بهتر است. تحف العقول، صفحۀ دویست و نود و چهار.

 

گردآوری: گل افشان گل محمدی

+ نوشته شده در دوشنبه پانزدهم آذر ۱۴۰۰ ساعت 21:47 توسط گل افشان گل محمدی  | 

منظرگاه مديريتي مهدی منتظران...
ما را در سایت منظرگاه مديريتي مهدی منتظران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : noahmadi313o بازدید : 130 تاريخ : دوشنبه 25 بهمن 1400 ساعت: 9:52