نظریات بزرگان جهان ائمه معصومین سلام الله علیهم در رابطه با علوم انسانی قسمت چهل و هشتم

ساخت وبلاگ

بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام

نظریات بزرگان جهان ائمه معصومین سلام الله علیهم در رابطه با علوم انسانی قسمت چهل و هشتم

  1. حضرت امام علی سلام الله علیه: از زمانی که حق را یافته ام، در آن شک نکرده ام. غررالحکم، حدیث نه هزار و چهارصد و هشتاد و دو.
  2. حضرت امام جعفر صادق سلام الله علیه: میانجیگری، زکات مقام است. تحف العقول، صفحۀ سیصد و هشتاد و یک.
  3. پیامبر خدا حضرت محمد سلام الله علیه: هر دو مسلمانی که از همدیگر قهر کنند و سه روز بر آن حلال بمانند و با هم آشتی نکنند، هر دو از اسلام بیرون روند و بین آنان پیوند و دوستی نخواهد بود و هر یک از آن دو به سخن گفتن با برادرش ( و آشتی با او ) سبقت گیرد، در روز قیامت زودتر از دیگری به بهشت خواهد رفت. (امام جعفر صادق سلام الله علیه، کافی، جلد دو، صفحۀ سیصد و چهل و پنج ).
  4. حضرت امام هادی سلام الله علیه: از کسی که آزرده اش کرده ای، صفا و یکرنگی مجوی، و از کسی که تیر بدگُمانیت را به او نشانه رفته ای خیر خواهی مجوی، زیرا دل دیگران با تو، همچون دل توست با دیگران. بحارالانوار، جلد هفتادوچهار، صفحۀ صد و هشتاد و یک.
  5. حضرت امام علی سلام الله علیه: هر که از دشمن خود غافل شود، دسیسه ها او را به خود آورد. غررالحکم، حدیث هشت هزار و ششصد و هفتاد و دو.
  6. حضرت امام علی سلام الله علیه: هر که ( از دشمن خود ) غافل باشد، ( دشمن ) از او غافل نباشد. نهج البلاغه، نامه شصت و دو.
  7. حضرت امام علی سلام الله علیه: هیچ دشمنی را دست کم نگیر، هر چند ناتوان باشد. غررالحکم، حدیث ده هزار و دویست و شانزده.
  8. حضرت امام علی سلام الله علیه: هر که دشمن خود را به آشتی کشاند، بر شمار ( یاران و دوستان ) خود بیافزاید. غررالحکم، حدیث هشت هزار و دویست و سی.
  9. حضرت امام علی سلام الله علیه: هر که دشمنان خود را به آشتی کشاند، به مرادش دست یابد. غررالحکم، حدیث هشت هزار و چهل و سه.
  10. حضرت امام علی سلام الله علیه: خوبی کردن تو به دشمنان و بد خواهانت از بدی کردنت به آنها ، در ایشان مؤثرتر است و موجب اصلاح آنان می شود. غررالحکم، حدیث سه هزار و ششصد و سی و هفت.
  11.  حضرت امام علی سلام الله علیه: چه زشت است قطع رابطه بعد از پیوند و جفا پس از برادری و دشمنی پس از دوستی. بحارالانوار، جلد هفتاد و هفت، صفحۀ دویست و ده، حدیث یک.
  12. حضرت امام علی سلام الله علیه:  هر گاه خواستی از برادرت ببری ( قطع رابطه نمائی )، مانده ای از دوستی خود برای او بگذار که اگر روزی آن مقدار برایش آشکار شود به آن برگردد. ( به این معنی که همه پلها را پشت سرت خراب نکن، بلکه جائی برای بازگشت او و پیوند مجدد دوستی باقی گذار. )
  13. حضرت امام حسین سلام الله علیه: قوی ترین فرد در ایجاد ارتباطات کسی است که با کسی که از او بریده رابطه برقرار کند. بحارالانوار، جلد هفتاد و هشت، صفحۀ صد و بیست و یک. حدیث چهار.
  14. پیامبر خدا حضرت محمد سلام الله علیه: میانجیگری کنید، تا پاداش ببینید. کنزالعمّال، حدیث شش هزار و چهارصد و هشتاد و نه.
  15. پیامبر خدا حضرت محمد سلام الله علیه:  کسی که با میانجیگری خود زیانی را دفع کند یا سودی را احیا کند خداوند تعالی، در روزی که قدمها می لرزد قدمهای او را استوار بدارد.  کنزالعمّال، حدیث شش هزار چهارصد و نود و شش.
  16. حضرت امام علی سلام الله علیه: ناتوانترین مردم کسی است که قدرت بر رفع نارسائیهای خود دارد، ولی از انجام آن خودداری، می کند. مستدرک الوسائل، جلد دو، صفحۀ سیصد و ده
  17. حضرت امام علی سلام الله علیه: ای مردم خود تأدیب نفس خویش را عهدار شوید و از عادات ناپسندش باز گردانید. نهج البلاغه، حدیث سیصد و پنجاه و یک.
  18. حضرت امام علی سلام الله علیه: عادت بد دشمنی است که با قدرت بر صاحبش حکومت می کند. غررالحکم، صفحۀ سی و سه.
  19. حضرت امام علی سلام الله علیه: نفس خویش را به بُردباری در مقابل ناملایمات عادت ده، نهج البلاغه، نامه سی و یک.
  20. حضرت امام جعفر صادق سلام الله علیه: هر که دین خدا را ارج نهد، به حقوق برادران خود نیز ارج نهد و هر که دین خدا را خفیف شمارد، به برادران خود نیز اهمیّتی ندهد. بحارالانوار، جلد هفتاد و چهار، صفحۀ دویست و هشتاد و هفت، حدیث سیزده.

گردآوری: گل افشان گل محمدی

 

حضرت امام علی سلام الله علیه: هیچ گناه و زشتی یافت نمی شود، جز اینکه از تمایلات و خواهشهای نفس انسان پدید آید، پس خدا رحمت کند کسی را که از هواهای نفسانی و خواهشهای دل دوری کند. نفس خویش را بر ناملایمات عادت ده.

+ نوشته شده در چهارشنبه هفدهم آذر ۱۴۰۰ ساعت 12:17 توسط گل افشان گل محمدی  | 

منظرگاه مديريتي مهدی منتظران...
ما را در سایت منظرگاه مديريتي مهدی منتظران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : noahmadi313o بازدید : 108 تاريخ : دوشنبه 25 بهمن 1400 ساعت: 9:52